#brunch – combinatia dintre mic dejun ( breakfast ) si pranz ( lunch ). A aparut in Anglia si in anii ’30 a devenit popular in SUA. In prezent este foarte popular in orasele mari din America, in zilele de weekend.
Continuam seria #BrunchinBucharest pentru a va arata (pe de-o parte) ca Bucurestiul are si o dimensiune blanda dar si pentru a explora bunatati culinare accesibile si distractive.
Popasul acestui weekend a fost la Ceai la Vlaicu, o casa de pe strada Aurel Vlaicu, nr. 42, ceainarie sora cu Cotroceni, Metoc si Vasiliada.
Vlaicu ne primeste intr-un loc linistit a carei gradina da in curtea frumoaselor imobile de pe Bd. Dacia, inclusiv Institutul Francez. Asadar, pe langa coltul cu menta, tufele de iasomie si trandafiri, mai avem si privelistea frumoasa a unor case superbe interbelice.
In cadrul si atmosfera pe care le puteti admira in galeria foto, se desfasoara brunch-ul cu specific armenesc, patronat de chef Paul Agopian.
Meniul de brunch la Vlaicu – 10 si 11.05.2014, de la 11:00 este:
1. GURMAND (15 lei) – Sokhov khorovatz (frigărui cu ceapă)
2. VEGETARIAN (12 lei) –
• Jajik (salata de iaurt cu castraveți si menta),
• Tabouleh (salată de pătrunjel)
• Sisehr aghtan (salată de năut boabe cu roșii)
3. DESERT (6 lei) – kadaiff cu rodie
*puteti alege oricare dintre cele trei variante de mai sus (1, 2, 3), incerca numai doua ori gusta pe toate.
Pagina evenimentului pe Facebook este aici – iar CEAI LA VLAICU este aici.
1 Comment
[…] dupa #BrunchinBucharest la Dianei 4 si Ceai la Vlaicu, in acest weekend am mers la Bagel Brunch, un bagle-shop autentic american in care, dupa cum spun […]